line decor

  

line decor

tr>

 reidar.moursund@yahoo.no
 
 
 


 

Reidar Moursund

Presseklipp

  

Gitarsuksess
De siste ukene har Reidar Moursund ligget høyt på Helgelandstoppen - med ei rein gitarplate.
– Det har gått ganske bra med utgivelsen, sier Reidar Moursund fra Herøy nøkternt.

 
29. juni ga han ut "Wherever I go", sin første plate siden "Vaart daglige brød" som kom i 1998. Den siste plata var hans fjerde utgivelse siden starten i 1978.

– Den første utgivelsen var en sang på en LP-plate som kom i 1978. Men jeg ga ut min første egne utgivelse i 1986, på kassett, sier gitaristen.
Han jobber som rektor for en skole med åtte elever på Herøy. Der handler det mye om musikk.
– Vi har faktisk to popband. Når elevene jobber godt, får de gjerne spille de ti siste minuttene av en time. Å jobbe med musikk er noe som gir ungene mye selvtillit, sier Moursund.

Selv har han spilt bass siden han var 6-7 år, og jobbet jevnt og trutt med musikken. Inspirasjonen finner han mange ulike steder - både Hendrix, Chet Atkins og Grieg nevnes som inspirasjonskilder.
* Les hele saken i dagens papir- og pdf-utgave av Rana Blad.

Rana Blad, Mariell Tverrå Løkås, 28. juli 2007



REIDAR MOURSUND
”Wherever I Go”
(egenfinansiert)

Hobbymusiker Reidar Moursund har nok jobbet lenge med låtmaterialet i forkant av denne innspillingen, for dette er vel så grundig gjennomført som han kan få gjort det. Låtene er varierte og av høy kvalitet. Musikkverden flommer over av meningsløse soloplater av såkalte ”gitar-virtuoser” og da er det godt å se at noen faktisk fortsatt kan gjøre dette med sjel. Melodi er hele tiden i fokus og du får assosiasjoner til gitarister som Joe Satriani og Mads Eriksen. ”Wings Of Gali Pap” er vel mer eller mindre dedikert til Jimi Hendrix. Musikken har hovedfeste i blues, men har også elementer av folkemusikk. 13 jevnt bra og varierte låter. Platen kan kjøpes på hans nettside www.reidarmoursund.com

MONSTER SCANDINAVIAN ROCK MAGAZINE, Stig Rune Robertsen, 4.juni 2007


 


Han er et råskinn på gitar, men holder seg mye alene. Nå slipper Reidar Moursund sin egen gitarmusikk ut til andres ører. 29.juni blir en merkedag for herøyfjerdingen.
……
- Noe av musikken er inspirert av 1970-tallet, og noe er westcoast-inspirert av Koinonia, en 80-tallsgruppe av amerikanske studiomusikere. Jeg har alltid skrevet variert musikk, og forsøkt å finne ulike stemninger i menneskesinnet, sier Moursund.
……
Han debuterte som studiomusiker hos Nils Johan Øybakken på Fustvatn i 1978. Plata "Nord-norsk popmix vol. 1" er fremdeles en ettertraktet sak blant sære samlere.
- Jeg hørte at 53 personer slåss om den på nettauksjon, og at prisen var oppe i 800 kroner, smiler Moursund. Første utgivelse "På Bølgelengde" kom i 1986, og ble fulgt opp av "Gifts of Time" i 1990. Kirkespillmusikken "Vaart Daglige Brød" kom i 1998.

Helgeland Arbeiderblad, Tor Martin Leines Nordaas, 9.juni 2007


Musiker med potensial
Reidar Moursund
"Wherever I Go"

For de aller fleste som ikke har direkte tilknytning til Herøy vil Reidar Moursund være et ubeskrevet blad. Moursund som har spilt gitar siden barndommen har tidligere sluppet plater, om enn i litt annen stil enn dette. På "Wherever I Go" har Moursund komponert platas 13 melodier og spiller gitar og bass. Alle komposisjonene har en historie som i de fleste tilfellene er linket til musikere som Larry Carlton, Chet Atkins, Jimi Hendrix, Al Di Meola og fusion gruppa Koinonia, og for de som kjenner disse artistene vil nok disse dra kjensel på referansene Moursund har bakt inn i sin musikk.

Både som komponist og gitarist har Moursund utvilsomt et stort potensial å gå videre med ut over det vi hører på "Wherever I Go". Her er det fine ballader både akustisk og elektrisk. Småraffinerte overganger i låtene og ikke minst et svært bra gitarspill. Lava gitaristen Svein Dag Hauge har mikset plata og med seg har Moursund Jon-Willy Rydningen på orgel og keyboard og Erik-André Rydningen på trommer og perkusjon. Dette er en produksjon som bør få sin berettigede oppmerksomhet. Hør den gjerne noen ganger slik at den sitter. Da blir "Wherever I Go" best.

Plata slippes under Herøydagan 29. juni.
Helgeland Arbeiderblad og Rana Blad, Bjørn Sommerseth, 26. juni 2007


 

Herøyfjerdingen Reidar Moursund var mannen som tok initiativet til kirkespillet. Han er også drivkraften bak den musikalske delen av satsingen.
Bakgrunnen for både kirkespillet og CD er Sandsundvær-ulykken som krevde 34 menneskeliv en januardag i 1901.

- Ulykken har opptatt meg helt siden jeg hørte om den på ungdomsskolen, forteller Moursund, som ser på tragedien som en viktig del av fiskerikommunen Herøys historie.
Helgelands Blad, Kari-Ann Dragland Stangen, 6.11.1998


Vaart Daglige Brød
Reidar Moursunds plate "Vaart Daglige Brød" har blitt godt mottatt og blir mye oppmerksomhet til del.
Mest fornøyd er Reidar Moursund kanskje med at plata spilles og at han intervjues i Søndagsposten nå på søndag. Programleder Totto Osvold spiller sporet "Sandsundvær", den sangen som forteller om solsida av øyene.

Den skiller seg ut som mer romantisk enn den mer dystre virkelighet som preger handlingen i spillet, Sandsundvær-ulykken den 22.januar 1901. "Stormnatten" spilles også i Søndagsposten, og mellom de to kuttene blir Moursund intervjuet per telefon.
Mandag sender TV Helgeland videoen om Sandsundvær, ledsaget av den tidligere nevnte sang ved samme navn.
Helgelands Blad, Inge Ove Tysnes, 13.11.1998:



Vakkert minnesmerke
Ståle Botn og Reidar Moursund har reist et vakkert minnesmerke over kystfolket generelt, og alle som ble rammet av Sandsundvær-ulykken i 1901 spesielt.  Det er blitt ei plate med et innhold salige Hr. Petter kunne vært stolt av. Plata "Vaart Daglige Brød" tar utgangspunkt i tragedien den 22.januar 1901, der 34 mennesker ble slukt av havet på Sandsundvær i Herøy. Men den er like mye en hyllest og en kjærlighetserklæring til alle som i historien har hentet sitt daglige brød fra havet.
…..
Bakteppet for plata gir grunnlag for en musikk med brå kast, stor dramatikk, men også med vare stemninger. Reidar Moursund har klart å fange opp alle disse nyansene i de 15 kuttene. Her er både undergangsstemning og lyrisk havblikk. 
….
I det hele tatt er "Vaart Daglige Brød" ei plate å glede seg over. Ikke bare fordi den har et lokalt opphav. Den står godt på egne ben.

Helgeland Arbeiderblad, Martin Jøsevold, 16.11.1998:


Vakkert kirkespill
Reidar Moursund har skrevet, arrangert og fremfører en musikk som kler forestillingen. Personlig opplevde vi musikken som en havrapsodi som inneholdt alt fra storstorm til havblikk. Der var både Grieg og Wagner, både Dovrehall og Götterdämmerung. Men også skimrende hav a la Evert Taube og følelsesladede gitarer a la Mark Knopfler og Dire Straits. I det tatt: spennende, mangfoldig og vellaget musikk.
Helgeland Arbeiderblad, Martin Jøsevold, 21.6.1997:


Sommermorgen
Herøyfjerdingen Reidar Moursund (35) skal underholde sommernorges tv-seere med et par av sine komposisjoner i Andreas Lunnans tv-program "Sommeråpent" kommende mandag.
Helgeland Arbeiderblad, Elin A. Isaksen, 5.8.1994:



Herøymusiker i Sommeråpent
Mandag 8.august skal musikeren Reidar Moursund fra Herøy besøke Andreas Lunnan har allerede spilt min musikk i morgensendingene sine på P2, og jeg setter veldig pris på å få slippe til også på TV, sier multiinstrumentalisten fra Herøy, som lover både fine stemninger og litt humor når han slipper til framfor fjernsynstitterne i de tusen hjem.unnan i programmet "Sommeråpent".
Nordlands Framtid, 8.8.94:


Profesjonell amatør
Den profesjonelle amatøren Reidar Moursund var neste post på programmet. Mens han dagen før, sammen med andre musikere, viste sin sterke side i en noe mer moderne stil under amatørmønstringen i martnansteltet, viste han under kirkekonserten sin fullkommenhet på klassisk gitar.

Mens han sammen med diverse andre "pop-musikere" spilte egne melodier i "fusion"-stil lørdag spilte han egne komposisjoner også i Dønnes kirke. Mannen har stor allsidighet i musikkstiler, dessuten har han store ferdigheter på mange forskjellige instrumenter. Og alt gjør han fullkomment; et musikk-geni!
Helgeland Arbeiderblad, Leonid Rødsten, 15.7.1987